KejDesign
Clock
En enkel "blog" m.m.
Vem är jag?
Vem är jag?
Wednesday, March 30, 2016
Vad skriva som första inlägg? Det här är i alla fall  jag.
Ser mig själv som en vanlig "svenne".
Politiskt följande: Jag är inte kapitalist, socialist, feminist eller religös. Däremot har jag vissa ledord. Människors lika värde, tolerans och att försöka använda lite sunt förnuft.

Rasism
Friday, April 01, 2016
Raser?
Det verkar som att ordet rasist används lite hur som helst.
Det är ett ord man nog skall vara ytterst försiktig med.
En Rom, Syrier eller arab är ju inga raser. De tillhör den vita rasen.
Främlingsfientlighet det är något helt annat. Rasism är det inte.
I princip finns det bara 3 st raser se nedan.

Kaukasoider, ursprungsbefolkningen i Europa, den vita rasen.
Negroider; ursprungsbefolkningen i Afrika, den svarta rasen.
Mongolider; ursprungsbefolkningen i Asien, den gula rasen.

Kristdemokrater
Kristdemokrater
Saturday, April 09, 2016
Att religion är "Dårarnas paradis" framgår med klar tydlighet när  Ebba Busch som ung och oerfaren anser sig själv som lämplig att styra landet. Det visar inte bara att hon är oerfaren utan dessutom ytterst naiv.Den svenska modellen
Den svenska modellen
Thursday, April 14, 2016
Erlander (socialdemokratisk statsminister) styrde Sverige under 23 år. Han byggde den Svenska modellen och moderaterna var emot varenda del av det. Moderaten Ulf Kristersson påstår nu att det var ett borgerlig projekt. Moderater försöker hela tiden skriva om historien borde istället  erkänna  att de hade fel, nu får han istället stå med dummstrut på och sakna all trovärdighet när han yttrar sig i fortsättningen.
Annie Lööf (Sveriges Margaret Thatcher)
Annie Lööf (Sveriges Margaret Thatcher)
Sunday, April 17, 2016
Annie Lööf är på banan igen. Ännu en ung och oerfaren partiledare som tror att hon vet och kan allt. Nu senast var frågan om Spotify på tapeten. De hade synpunkter på skolan och att det saknas hyresrätter samt personaloptioners skatteregler.
Annie Lööfs självklara kommentar. Hon använder sitt favorituttryck "Stefan Löfvens fel" Hon har inte en tanke på att hon satt åtta år i en regering som körde skolan i botten och dessutom sålde ut så många hyresrätter de hann med. Jag har respekt för de flesta politiker men den här människan är ett riktigt lågmärke.
Att hon har Thatcher som föredöme en av Englands mest hatade kvinnor säger det mesta om hennes eget omdöme.Kunskap inom politik.
Kunskap inom politik.
Friday, April 29, 2016
Fyra unga politiker runt 25 år kanske? Har väl nyligen slutat skolan och har kanske några års erfarenhet av livet. De har problem med skatter, vet tydligen inte vad de används till, den som levt 20-30 år längre än dom vet det. Skatterna används bla. till att betala deras lön. Synd att de inte fick lära sig det i skolan.
Kjells blog
Jag har en kompis, Theo som är från Schweiz han är tillsammans med Katees syster Kop. Vi bodde grannar på Ko Samui några år och han berättade om sin idè att bygga en resort. Jag fick då tursamt möjligheten att nära följa projektet från idè till ett helt färdigt projekt. Val av område, kontakt med myndigheter, byggherrar osv. Verkligen intressant och lärorikt

Resultatet har då blivit en huvudbyggnad och 6-8 bunggalows att hyra, pool, bar, motorcycklar, bilar samt en verkstad, eget vatten och egenproducerad el. Intressant att se vad man kan göra när man har hyfsat med pengar. Bra område för turister samt en hel del arbeten som skapats för lokala befolkningen.  Han har byggt en riktigt fin och bra resort, dessutom är Theo en verkligt trevlig och bra kompis. Se länk nedan!
Ibland har man väl lite till mans allehanda tankar i huvudet som det kanske inte är någon riktig ordning på. Det här skall nog ses som mitt sätt att sortera ut lite av tokigheterna som samlas i huvudet. Kan nog bli lite politik. Finns det fler som har liknande funderingar går det bra att kommentera.