KejDesign
Clock
Thailand har ett enormt stort livligt och om jag så säger färgrikt  musikliv. I grunden finns det man kallar luktong (risfältets folksong) en typ av "country and western"
Bird
Thongchai
Sek
Loso
Kal&Clash
Jintara
Pornlarp
Bird
Tongcha
i
Sek
Loso
En konsert med de här två artisterna är något alldeles extra. Thailand kan nog ses som karaoke-folket nr. ett. Samtliga artister på den här sidan har startat sin karriär med det. Har ni möjlighet missa inte detta.
Det här är det verkliga Thailand.
Låten här heter Som Saarn Sek Loso har skrivit den. Texten på videon översta raden är engelskt uttal av thailändska texten undre raden är vitnamesiska så det är bara att hänga med publiken och sjunga.
 
Några artister.
Jonas från Sverige Luktung sångare
Thailändsk arkitektur är i mitt tycke mycket tilltalande, avancerad, dynamisk och färgrik. Bilderna här till höger visar några konsert byggnader samt en del från scener. Det finns ju massor av artister här och man ska ha i minnet att Thailand som civilation ligger 543 år före oss så det finns en en rik tradion att ösa ur.
Aristerna på den här sidan är såna som jag själv gillar men också mycket populära i Thailand och även i resten av asien, där de turnerar ganska frekvent.

Längst ner på sidan har vi Jonas Andersson från Sverige han är "luktung" sångare uppträder ofta på skolor och ålderdoms hem. Han är mycket populär och pratar perfekt thailändska.
Bird Tongchai var den första artist jag kom i kontakt med i Thailand. Många år sedan nu. En thailändsk kompis gav mig en CD med en hel konsert på. En stor favorit hos mig, kan i princip allt, sång och dansman sjunger allt ballader, pop/rock och även jazz.

Har ni möjlighet att se någon konsert av honom gör det. Garanterar att det är en upplevelse.
Sek Loso kan nog bli en värdig arvtagare till Tongchai  har alla förutsättningar. Han har även en egen stil t.e.x Mycket bra på ren hårdrock.

Hans texter är riktigt bra inte så mycket "broken heart" utan mer om hur livet kan vara, som videon här. Den handlar om hur en massa dåliga saker som trots allt händer i livet och hur man handskas med detta. Rådet är tänk inte på det som varit eller möjligen kan hända. Lev idag (våanii) som man säger. Det är en sak jag lärt efter mina år där. Då mår man "sabaai sabaai"
Här har vi en pikant historia. Jintara och (Katee min fru) har varit arbetskamrater. Som många Thai gör när man behöver pengar skaffar man två jobb Katee jobbade på Hotell Khon Kean Inn som städerska på kvällarna och Jintara som karaoke sångerska.

Hon upptäcktes där. Numera mycket berömd. Sist jag läste om henne turnerade hon i Tyskland, hade två långtradare med utrustning med sig. Tänk så olika ödets vägar kan vara. Hon berömd flänger omkring och arbetar hårt och Katee fick då nöja sig med mig?
Clash mamma var svårt sjuk och behövde mycket  dyr medicin Han var tvungen att börja arbeta extra som karaoke sångare på kvällar och nätter.

Upptäcktes och fick skivkontrakt.
Han skrev en rockopera som nu går för fulla hus. Ett utdrag i videon här. Handlar om en kvinna som har kärleksproblem hon älskar två män och har svårt att bestämma sig. Den är riktigt bra. Fin melodisk musik.